Политичари одржали обећање и дали 5.000 КМ за фасаду зграде

ГС
Политичари одржали обећање и дали 5.000 КМ за фасаду зграде

БИЈЕЉИНА - Славенко Ристић из Републичке странке Српске (РСС) и Марко Михајловић из СНСД-а одржали су обећање и станарима зграде у Бијељини обезбиједили 5.000 КМ за нову фасаду, саопштено је из РСС-а.

Лидер РСС-а Ристић састао се са представницима Управног одбора Заједнице етажних власника (ЗЕВ) “Гаврила Принципа 12” због реализације обећане помоћи у постављању нове фасаде у првој везној згради у овој улици.

На састанку је речено да ће на рачун ЗЕВ-а у наредној седмици бити прослијеђено 5.000 КМ које су обезбиједили Ристић и Михајловић, што ће станарима омогућити да, уз раније прикупљена властита средства, започну обнову старе фасаде.

- Трудимо се да оно што обећамо и испунимо. Политика треба да буде реална. Сви се баве међународном, високом политиком, а реалне потешкоће и проблеми грађана на које наилазимо често буду игнорисани. Циљ РСС-а је рјешавање конкретних, малих ствари, што ће бити полазна тачка за реализацију већих пројеката важних за наше суграђане - рекао је Ристић.

Предсједник Управног обора ЗЕВ-а Милка Симић нагласила је да сада на рачуну имају 31.000 КМ властитих средстава, док им је за комплетан посао потребно око 45.000 КМ. Она је истакла да им помоћ Ристића и Михајловића значи много, те додала да је то прва донација станарима ове зграде за рјешавање проблема који их мучи годинама.

Према њеним ријечима, биће постављена нова фасада са једне стране, као и са бочних, те обрађени балкони и постављене клупице на прозорима.

Она је навела да су се за помоћ обраћали и општини, стамбено-комуналном одјељењу, али да нису успјели ништа. У саопштењу се подсјећа да је током предизборне кампање у септембру 2022. године одржан састанак са станарима ЗЕВ “Гаврила Принципа 12”, након чега је Ристић обећао да ће финансијски помоћи у постављању нове фасаде.

Он је одржао обећање, а жељу да обезбиједи половину од 5.000 КМ изразио је Михајловић из СНСД-а, те је и он учествовао у донацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана