Podrška investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Srna
Foto: GS

BIJELjINA- Gradska uprava Bijeljina saopštila je da je u okviru projekta "EU for agri" objavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, a rok za podnošenje prijava je 31. januar.

Cilj poziva, čiji ukupan budžet iznosi šest miliona KM, a iznos bespovratnih sredstava po projektu od 20.000 KM do 200.000 KM, jeste postizanje održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa, uvođenje dobrih praksi, stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta i ublažavanje posljedica nastalih uticajem pandemije virusa korona.

Prijaviti se mogu fizička lica, preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom proizvodnjom u sektorima proizvodnja mlijeka, proizvodnja mesa, uzgoja žitarica i uljarica, uzgoja povrća i voća, uključujući vinogradarstvo i masline, proizvodnjom sadnog materijala, jaja, meda, te uzgojem ribe, začinskog i ljekovitog bilja, gljiva.

Za sve dodatne informacije, kao i pomoć pri prijavi, prikupljanju i izradi projektne dokumentacije, zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti Odjeljenju za poljoprivredu Gradske uprave i Agrarnom fondu grada Bijeljina.

Iz Gradske uprave mole podnosioce prijava iz Republike Srpske da na mejl  fondovieu@meoi.vladars.net potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana