Подршка инвестицијама у примарну пољопривредну производњу

Срна
Foto: ГС

БИЈЕЉИНА- Градска управа Бијељина саопштила је да је у оквиру пројекта "ЕУ фор агри" објављен јавни позив за додјелу бесповратних средстава за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу, а рок за подношење пријава је 31. јануар.

Циљ позива, чији укупан буџет износи шест милиона КМ, а износ бесповратних средстава по пројекту од 20.000 КМ до 200.000 КМ, јесте постизање одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса, увођење добрих пракси, стварање нових и очување постојећих радних мјеста и ублажавање посљедица насталих утицајем пандемије вируса корона.

Пријавити се могу физичка лица, предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном производњом у секторима производња млијека, производња меса, узгоја житарица и уљарица, узгоја поврћа и воћа, укључујући виноградарство и маслине, производњом садног материјала, јаја, меда, те узгојем рибе, зачинског и љековитог биља, гљива.

За све додатне информације, као и помоћ при пријави, прикупљању и изради пројектне документације, заинтересовани пољопривредни произвођачи могу се обратити Одјељењу за пољопривреду Градске управе и Аграрном фонду града Бијељина.

Из Градске управе моле подносиоце пријава из Републике Српске да на мејл  [email protected] потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана