Otvoren rekonstruisani vrtić u Rogatici: “Bambi” zasijao novim sjajem

S. M.
Otvoren rekonstruisani vrtić u Rogatici: “Bambi” zasijao novim sjajem

ROGATICA - Poslije skoro dva mjeseca građevinskih radova u petak je u Rogatici otvoren rekonstruisani i dograđeni vrtić “Bambi”.

Načelnik opštine Milorad Jagodić istakao je da je rekonstrukcijom zgrade i dogradnjom novih 70 kvadratnih metara korisnog prostora kapacitet vrtića sa postojećih 50 povećan na 80 do 100 djece, zavisno od rasporeda i uzrasta.

Objekat na  Trgu oslobodilaca, koji je izgrađen prije više od 40 godina i bio skoro neupotrebljiv, dobio je novi krov, stolariju, fasadu, novu vodovodnu, kanalizacionu i elektrodistributivnu mrežu sa sistemom za grijanje, te novi namještaj i ostalu opremu.

Investicija je bila teška oko 156.000 maraka, od čega je 50.000 KM donacija predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, a ostatak je obezbijeđen iz pomoći koju je opština Rogatica dobila od Vlade Srbije u visini od 200.000 evra i budžeta ove lokalne zajednice.

Donatorima sredstava, radnicima “Primusa” iz Rogatice koji su na vrijeme i kvalitetno obavili planirane poslove, te svim drugim koji su na bilo koji način pomogli u rekonstrukciji vrtića, mališani koji pohađaju ovu ustanovu odužili su se prigodnim programom uz tople aplauze prisutnih na ovoj svečanosti malih Rogatičana.

S. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana