Отворен реконструисани вртић у Рогатици: “Бамби” засијао новим сјајем

С. М.
Отворен реконструисани вртић у Рогатици: “Бамби” засијао новим сјајем

РОГАТИЦА - Послије скоро два мјесеца грађевинских радова у петак је у Рогатици отворен реконструисани и дограђени вртић “Бамби”.

Начелник општине Милорад Јагодић истакао је да је реконструкцијом зграде и доградњом нових 70 квадратних метара корисног простора капацитет вртића са постојећих 50 повећан на 80 до 100 дјеце, зависно од распореда и узраста.

Објекат на  Тргу ослободилаца, који је изграђен прије више од 40 година и био скоро неупотребљив, добио је нови кров, столарију, фасаду, нову водоводну, канализациону и електродистрибутивну мрежу са системом за гријање, те нови намјештај и осталу опрему.

Инвестиција је била тешка око 156.000 марака, од чега је 50.000 КМ донација предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, а остатак је обезбијеђен из помоћи коју је општина Рогатица добила од Владе Србије у висини од 200.000 евра и буџета ове локалне заједнице.

Донаторима средстава, радницима “Примуса” из Рогатице који су на вријеме и квалитетно обавили планиране послове, те свим другим који су на било који начин помогли у реконструкцији вртића, малишани који похађају ову установу одужили су се пригодним програмом уз топле аплаузе присутних на овој свечаности малих Рогатичана.

С. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана