Otvoren put Gacko-Plužine

Srna
Otvoren put Gacko-Plužine

GACKO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić otvorili su danas dionicu puta Gacko-Plužine, dugu 4,8 kilometara.

Vrijednost radova izvedenih na ovoj dionici je 800.000 KM, a finansirali su ih "Putevi Republike Srpske".

Dodik je rekao da je ovo jedna od važnijih stvari koja ostaje ovom narodu, da je riječ o putu o čijoj važnosti je davno slušao, ali je sada došao na red.

- Drago mi je što je ovo ovdje sada vidljivo i što služi za dobrobit našeg naroda i u Crnoj Gori i u Republici Srpskoj - rekao je Dodik.

On je dodao da se dobri putevi prave da ljudi dolaze, a onim lošijim oni odlaze.

- Mi smo jedan loš put pretvorili u dobar i nadam se da će to biti razlog za što bolje veze koje treba da se uspostave i razvijaju - naglasio je Dodik i napomenuo da je sve to urađeno zahvaljajuću zalaganju kandidata SNSD-a za načelnika opštine Gacko Ognjena Milinkovića.

Dodik je istakao da će na ovom mjestu biti izgrađen i granični prelaz, te napomenuo da je i putni pravac Šćepan Polje-Hum nominovan kao najznačajniji i da je planiran da se uradi.

On je naglasio da je Republika Srpska u infrasturkturu lokalnih zajednica uložila mnogo novca, te naveo primjer i ovog puta prema Plužinama u Crnoj Gori.

Dodik je dodao da su se odlučili da oko stotinu miliona KM ulože u prevoj Čemerno, izgrade vijadukte, tunele, tako da sada postoji jedna ozbiljna putna komunikacija prema Hercegovini, za koju je rekao da je u vrijeme kada je bio premijer bila komunikcijski zatvorena.

Naveo je da treba da se završi put od Tjentišta od Foče za koji se sada radi potrebna dokumentacija, a biće urađen u narednim godinama.

Dodik je ovom prilikom podržao kandidata Milinkovića za načelnika Gacka, čiji angažman i posvećenost mogu doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice.

- Ozbiljan novac dolazio je iz Termoelektrane Gacko i trošne je u nevidljive svrhe, a trebalo je da bude usmjeren za dobrobit ovog naroda - napomenuo je Dodik.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Gacko Ognjen Milinković rekao je da je put Gacko-Plužine otvoren zahvaljujući zalaganju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i institucija Republike Srpske.

Milinković je napomenuo da je na ovaj put stanovništvo čekalo 70 godina i zahvalio svima koji su doprinijeli da se ovaj put rekonstruiše.

- Ovo je tek početak i u naredne četiri godine biće mnogo ovakvih projekata kada će se braća povezivati. Ovo će biti put kojim će se u Gacko i Plužine dolaziti. Ovim putem se neće odlaziti - rekao je Milinković novinarima na otvaranju puta Gacko-Plužine.

Predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić rekao je da će ovaj put privredno i finansijski da obogati sve sadržaje koje imaju opštine Plužine i Gacko, te istakao da ga je stanovništvo Plužina sa nestrpljenjem dočekalo.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković rekao je novinarima da je ovaj put čekan dugo godina, istakavši da je stanovništvo ovih krajeva, uprkos svemu, ipak bilo povezano.

Joković je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Gacko Ognjenu Milinkoviću na zalaganju da se rekonstruiše ovaj puta, ali i stanovništvu Hercegovine na podršci u borbi za očuvanje svetinja u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana