Отворен пут Гацко-Плужине

Срна
Отворен пут Гацко-Плужине

ГАЦКО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник општине Плужине Мијушко Бајагић отворили су данас дионицу пута Гацко-Плужине, дугу 4,8 километара.

Вриједност радова изведених на овој дионици је 800.000 КМ, а финансирали су их "Путеви Републике Српске".

Додик је рекао да је ово једна од важнијих ствари која остаје овом народу, да је ријеч о путу о чијој важности је давно слушао, али је сада дошао на ред.

- Драго ми је што је ово овдје сада видљиво и што служи за добробит нашег народа и у Црној Гори и у Републици Српској - рекао је Додик.

Он је додао да се добри путеви праве да људи долазе, а оним лошијим они одлазе.

- Ми смо један лош пут претворили у добар и надам се да ће то бити разлог за што боље везе које треба да се успоставе и развијају - нагласио је Додик и напоменуо да је све то урађено захваљајућу залагању кандидата СНСД-а за начелника општине Гацко Огњена Милинковића.

Додик је истакао да ће на овом мјесту бити изграђен и гранични прелаз, те напоменуо да је и путни правац Шћепан Поље-Хум номинован као најзначајнији и да је планиран да се уради.

Он је нагласио да је Република Српска у инфрастурктуру локалних заједница уложила много новца, те навео примјер и овог пута према Плужинама у Црној Гори.

Додик је додао да су се одлучили да око стотину милиона КМ уложе у превој Чемерно, изграде вијадукте, тунеле, тако да сада постоји једна озбиљна путна комуникација према Херцеговини, за коју је рекао да је у вријеме када је био премијер била комуникцијски затворена.

Навео је да треба да се заврши пут од Тјентишта од Фоче за који се сада ради потребна документација, а биће урађен у наредним годинама.

Додик је овом приликом подржао кандидата Милинковића за начелника Гацка, чији ангажман и посвећеност могу допринијети развоју ове локалне заједнице.

- Озбиљан новац долазио је из Термоелектране Гацко и трошне је у невидљиве сврхе, а требало је да буде усмјерен за добробит овог народа - напоменуо је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Гацко Огњен Милинковић рекао је да је пут Гацко-Плужине отворен захваљујући залагању српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и институција Републике Српске.

Милинковић је напоменуо да је на овај пут становништво чекало 70 година и захвалио свима који су допринијели да се овај пут реконструише.

- Ово је тек почетак и у наредне четири године биће много оваквих пројеката када ће се браћа повезивати. Ово ће бити пут којим ће се у Гацко и Плужине долазити. Овим путем се неће одлазити - рекао је Милинковић новинарима на отварању пута Гацко-Плужине.

Предсједник општине Плужине Мијушко Бајагић рекао је да ће овај пут привредно и финансијски да обогати све садржаје које имају општине Плужине и Гацко, те истакао да га је становништво Плужина са нестрпљењем дочекало.

Предсједник Социјалистичке народне партије Црне Горе Владимир Јоковић рекао је новинарима да је овај пут чекан дуго година, истакавши да је становништво ових крајева, упркос свему, ипак било повезано.

Јоковић је захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и кандидату СНСД-а за начелника општине Гацко Огњену Милинковићу на залагању да се реконструише овај пута, али и становништву Херцеговине на подршци у борби за очување светиња у Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана