Osmogodišnjaku Milenku Pavloviću iz Grabovačke Rijeke kod Bratunca najpotrebnije čizme i patike

K. Ć.
Osmogodišnjaku Milenku Pavloviću iz Grabovačke Rijeke kod Bratunca najpotrebnije čizme i patike

Bratunac - Osmogodišnji Milenko Pavlović iz Grabovačke Rijeke kod Bratunca poželio je da za novogodišnje i božićne praznike dobije nove čizme i patike.

To mu je, kaže, najpotrebnije da bi imao obuću kakvu imaju njegovi vršnjaci. Ovaj dječak skromnih želja živi sa starom i bolesnom bakom Stankom otkad je ostao bez roditelja.

- Milenkova majka napustila je kuću poslije smrti mog sina, a dijete je ostalo sa mnom. Dobijamo mjesečno 120 maraka socijalne pomoći i to su naša  primanja - kaže baka Stanka i dodaje da se skromni budžet uveća u ljetnjem periodu kada prispije malina i kada ponešto zaradi tokom berbe.

Dok baka brine o prihodima, Milenko obavlja kućne poslove i hrani stoku.

- Kad dođem iz škole i završim domaće zadatke, pomažem baki. Odem u obližnju šumu po drva, isiječem ih i unesem u kuću, a onda se vraćam da nahranim koze - kaže Milenko i dodaje da su sada kratki dani i da nema mnogo slobodnog vremena da bi se mogao igrati sa vršnjacima.

Ovaj dječak i njegova baka snalaze se u oskudnoj svakodnevici bez električnog šporeta, frižidera, zamrzivača.

- Živjeli smo do maja prošle godine u prilično oronuloj kući. Jedan građevinski preduzimač nam je popravio kuću koja je sada uslovna za življenje - priča Stanka.

Učiteljica Ljiljana Jakovljević ima samo riječi hvale za Milenka.

- Znam da obavlja mnoge poslove u domaćinstvu, ali u školu dolazi uredan i pažljivo prati nastavu. Milenko dobro uči - kaže ona.

Iako se na prvi pogled čini da je Milenko prerano odrastao hvatajući se u koštac sa životnim problemima, ovaj osmogodišnjak je, kao i druga djeca, okitio jelku da bi u prazničnom ambijentu dočekao sa bakom Novu godinu i Božić u svom domu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana