Oko 40 učesnika iz Kozarske Dubice na "Danima zime na Kozari"

Srna
Oko 40 učesnika iz Kozarske Dubice na "Danima zime na Kozari"

KOZARSKA DUBICA - Opština Kozarska Dubica učestvovaće ovog vikenda na privredno-turističkoj manifestaciji "Dani zime na Kozari" sa oko 40 učesnika u gastro-takmičenjima i sportskim igrama, te u zabavnom programu, rekla je direktor Turističke organizacije Kozarska Dubica Marijana Kotur.


- Gastro-takmičenja biće organizovana drugog dana manifestacije, 2. februara, a obuhvataju pripremu kotlića i čorbi koje će pripremati ekipe Odreda izviđača `Moštanica` i Sportsko-planinarskog društva `Pecija` iz Kozarske Dubice, dok će u sportskim takmičenjima nastupiti ekipa od pet članova koja je prethodnih godina osvajala prvo mjesto - precizirala je Koturova.

Prvog dana manifestacije biće održan tradicionalni zimski planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros", kao i takmičenje u skijanju za učenike osnovnih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva "Ljubijski rudar", a u zavisnosti od vremenskih prilika.

Drugog dana manifestacije biće održana gastro i sportska takmičenja, a opštinu Kozarska Dubica na manifestaciji će predstaviti i izlagači suvenira.

- U zabavnom dijelu programa učestovaće i ženska pjevačka grupa `Jabuka` iz Kozarske Dubice, a očekuje se učešće i pjevačke grupe Kulturno-umjetničkog društva `Knešpolje`- rekla je Koturova.

Ona je dodala da su Turistička organizacija opštine i opština Kozarska Dubica obezbijedili besplatan prevoz za učesnike i posjetioce manifestacije.

Polazak autobusa je u nedjelju, 2. februara, u 9.00 časova ispred Sportske dvorane, a povratak je planiran za 16.00 časova.

Ulaz u Nacionalni park će se taj dan naplaćivati po promotivnoj cijeni od jedne KM, a kupovinom ulaznice posjetioci će učestvovati u nagradnoj igri.

Cilj 14. "Dana zime na Kozari" jeste promocija turističkih potencijala Kozare, a ova privredno-turistička manifestacija obuhvata sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, te turističke organizacije Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada i Nacionalni park "Kozara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana