Oко 40 учесника из Kозарске Дубице на "Данима зиме на Козари"

Srna
Oко 40 учесника из Kозарске Дубице на "Данима зиме на Козари"

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Општина Козарска Дубица учествоваће овог викенда на привредно-туристичкој манифестацији "Дани зиме на Козари" са око 40 учесника у гастро-такмичењима и спортским играма, те у забавном програму, рекла је директор Туристичке организације Козарска Дубица Маријана Котур.


- Гастро-такмичења биће организована другог дана манифестације, 2. фебруара, а обухватају припрему котлића и чорби које ће припремати екипе Одреда извиђача `Моштаница` и Спортско-планинарског друштва `Пеција` из Козарске Дубице, док ће у спортским такмичењима наступити екипа од пет чланова која је претходних година освајала прво мјесто - прецизирала је Котурова.

Првог дана манифестације биће одржан традиционални зимски планинарски марш у организацији Клуба екстремних спортова "Албатрос", као и такмичење у скијању за ученике основних школа у организацији Планинарско-скијашког друштва "Љубијски рудар", а у зависности од временских прилика.

Другог дана манифестације биће одржана гастро и спортска такмичења, а општину Козарска Дубица на манифестацији ће представити и излагачи сувенира.

- У забавном дијелу програма учестоваће и женска пјевачка група `Јабука` из Козарске Дубице, а очекује се учешће и пјевачке групе Културно-умјетничког друштва `Кнешпоље`- рекла је Котурова.

Она је додала да су Туристичка организација општине и општина Козарска Дубица обезбиједили бесплатан превоз за учеснике и посјетиоце манифестације.

Полазак аутобуса је у недјељу, 2. фебруара, у 9.00 часова испред Спортске дворане, а повратак је планиран за 16.00 часова.

Улаз у Национални парк ће се тај дан наплаћивати по промотивној цијени од једне КМ, а куповином улазнице посјетиоци ће учествовати у наградној игри.

Циљ 14. "Дана зиме на Козари" јесте промоција туристичких потенцијала Козаре, а ова привредно-туристичка манифестација обухвата спортска и гастро такмичења уз богат забавни програм.

Организатори манифестације су град Приједор, те туристичке организације Приједора, Градишке, Козарске Дубице, Новог Града и Национални парк "Козара".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана