Održan koncert za Ružicu Kokeza

Srna
Održan koncert za Ružicu Kokeza

MRKONjIĆ GRAD- Članovi Kulturno-umjetničkog društva (KUD) „Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić“ iz Mrkonjić Grada održali su humanitarni koncert kako bi pomogli u liječenju sugrađanki Ružici Kokeza koja vodi višegodišnju borbu protiv karcinoma.

Ružica Kokeza vodi višegodišnju borbu protiv teške bolesti. Prošla je više krugova hemoterapija i imala tri operacije. Onkolozi predlažu imunoterapiju kao mogućnost daljeg liječenja.

Za liječenje je potrebno više doza lijeka „Pembrolizumab“  koji se može nabaviti u Rusiji, a cijena jednog ciklusa iznosi oko 35.000 evra.

Predsjednik KUD-a „Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić“ Milica Grmaš rekla je da su željeli da pomognu Ružici, koja je i prosvjetni radnik.

Pored organizatora, nastupali su i članovi KUD-a „Petar Kočić“ iz Mrkonjić Grada, KUD-a „Vrelo“ iz Šipova, recitatorska sekcija Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, te članovi Džudo kluba „Atos“.

Umjetnički rukovodilac KUD-a „Petar Kočić“ Ivana Popović rekla je da se uvijek odazovu humanitarnim koncertima, a Ružici je poželjela brzo ozdravljenje, istakavši da su svi oni ljudi velikog srca.

Sav novac prikupljen od ulaznica i ostali prilozi biće proslijeđeni Ružici za dalje liječenje.

Kokeza je majka, humanista, profesor, trener džudoa.

Svi koji žele da pomognu mogu uplatiti novac na broj računa 551-720-256-976-1063. Za uplate iz inostranstva: IBAN: BA395517202891058043 SWIFT: BLBABA22, EUR: COBADEFF, UniCredit Bank.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana