Одржан концерт за Ружицу Кокеза

Срна
Одржан концерт за Ружицу Кокеза

МРКОЊИЋ ГРАД- Чланови Културно-умјетничког друштва (КУД) „Петар Први Карађорђевић Мркоњић“ из Мркоњић Града одржали су хуманитарни концерт како би помогли у лијечењу суграђанки Ружици Кокеза која води вишегодишњу борбу против карцинома.

Ружица Кокеза води вишегодишњу борбу против тешке болести. Прошла је више кругова хемотерапија и имала три операције. Онколози предлажу имунотерапију као могућност даљег лијечења.

За лијечење је потребно више доза лијека „Пембролизумаб“  који се може набавити у Русији, а цијена једног циклуса износи око 35.000 евра.

Предсједник КУД-а „Петар Први Карађорђевић Мркоњић“ Милица Грмаш рекла је да су жељели да помогну Ружици, која је и просвјетни радник.

Поред организатора, наступали су и чланови КУД-а „Петар Кочић“ из Мркоњић Града, КУД-а „Врело“ из Шипова, рецитаторска секција Основне школе „Иван Горан Ковачић“, те чланови Џудо клуба „Атос“.

Умјетнички руководилац КУД-а „Петар Кочић“ Ивана Поповић рекла је да се увијек одазову хуманитарним концертима, а Ружици је пожељела брзо оздрављење, истакавши да су сви они људи великог срца.

Сав новац прикупљен од улазница и остали прилози биће прослијеђени Ружици за даље лијечење.

Кокеза је мајка, хуманиста, професор, тренер џудоа.

Sви који желе да помогну могу уплатити новац на број рачуна 551-720-256-976-1063. За уплате из иностранства: IBAN: BA395517202891058043 SWIFT: BLBABA22, EUR: COBADEFF, UniCredit Bank.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана