Održan godišnji koncert GKUD-a “Alat Svislajon”

Srna
Održan godišnji koncert GKUD-a “Alat Svislajon”

TREBINjE - Gradsko kulturno-umjetničko društvo “Alat Svislajon” iz Trebinja večeras je priredilo godišnji koncert u trebinjskom Kulturnom centru koji je humanitarnog karaktera, a publici su se predstavili prvi izvođački, seniorski i ansambl veterana.

Sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je Fondaciji “Sveti Vukašin”.

Članovi KUD-a “Alat Svislajon” predstavili su se igrama iz Hercegovine, Pčinje, Krajišta, Gnjilana, Šumadije, Makedonije.

Splet pjesama izvela je i vokalna grupa GKUD-a “Nagorkinje”, a kao posebna gošća nastupila je crnogorska pjevačica etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević.

Prisutnima se obratio predsjednik GKUD-a “Alat Svislajon” Nedeljko Lambeta, koji je istakao da je ovaj godišnji koncert humanitarnog karaktera.

“Ove godine smo jači za trougao bratimljenja koji čine Banjaluka-Pale-Trebinje, odnosno Krajina-Romanija-Hercegovina, vjerujte mi da je to stub folklora Republike Srpske. Ovaj koncert smo organizovali zajedno sa Fondacijom žSveti Vukašinž i zahvalio bih njenim članovima i svim humanim ljudima, koji nas svaki dan uče da moramo biti ljudi”, rekao je Lambeta.

U ime Fondacije “Sveti Vukašin” prisutne je pozdravio sveštenik Aleksandar Šmanja, koji je rekao da ova fondacija djeluje na prostoru Hercegovine, brinući i pomažući onima kojima je potrebno.

“Ono što dolazi i što treba da dočekamo otvorenog srca jeste ljubav Božija, koja prilazi svima nama”, naglasio je Šmanja.

Nakon obraćanja prikazan je i kratki film o radu Fondacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana