Одржан годишњи концерт ГКУД-а “Алат Свислајон”

Срна
Одржан годишњи концерт ГКУД-а “Алат Свислајон”

ТРЕБИЊЕ - Градско културно-умјетничко друштво “Алат Свислајон” из Требиња вечерас је приредило годишњи концерт у требињском Културном центру који је хуманитарног карактера, а публици су се представили први извођачки, сениорски и ансамбл ветерана.

Сав приход од продатих улазница намијењен је Фондацији “Свети Вукашин”.

Чланови КУД-а “Алат Свислајон” представили су се играма из Херцеговине, Пчиње, Крајишта, Гњилана, Шумадије, Македоније.

Сплет пјесама извела је и вокална група ГКУД-а “Нагоркиње”, а као посебна гошћа наступила је црногорска пјевачица етно и духовне музике Даница Црногорчевић.

Присутнима се обратио предсједник ГКУД-а “Алат Свислајон” Недељко Ламбета, који је истакао да је овај годишњи концерт хуманитарног карактера.

“Ове године смо јачи за троугао братимљења који чине Бањалука-Пале-Требиње, односно Крајина-Романија-Херцеговина, вјерујте ми да је то стуб фолклора Републике Српске. Овај концерт смо организовали заједно са Фондацијом жСвети Вукашинж и захвалио бих њеним члановима и свим хуманим људима, који нас сваки дан уче да морамо бити људи”, рекао је Ламбета.

У име Фондације “Свети Вукашин” присутне је поздравио свештеник Александар Шмања, који је рекао да ова фондација дјелује на простору Херцеговине, бринући и помажући онима којима је потребно.

“Оно што долази и што треба да дочекамо отвореног срца јесте љубав Божија, која прилази свима нама”, нагласио је Шмања.

Након обраћања приказан је и кратки филм о раду Фондације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана