Obilježen Dan 30. pješadijske divizije Vojske Republike Srpske

Srna
Obilježen Dan 30. pješadijske divizije Vojske Republike Srpske

MRKONjIĆ GRAD - U Mrkonjić Gradu obilježen je Dan 30. pješadijske divizije Vojske Republike Srpske i tim povodom služen je parastos za 1.150 poginulih boraca ove divizije u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastos je služen na Trgu srpske vojske kod centralnog spomenika, a potom su vijence položile brojne delegacije i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Predsjednik Udruženja 30. pješadijske divizije i načelnik bezbjednosti u komandi divizije Mirko Matić rekao je novinarima da danas obilježavaju 30 godina kako se pojavila ova divizija koja je krajem 1991. i početkom 1992. godine dala ogroman doprinos u organizovanju srpskog naroda za odbranu.

“I prije formiranja vojske Republike Srpske, 30. divizija je izvela Kuprešku operaciju, kao jednu od prvih operacija na prostorima BiH, što je bio jedan od pokazatelja moći i snage buduće vojske Srpske”, naglasio je Matić.

Pripadnik divizije Ostoja Dulić rekao je da su ovakva okupljanja i njegovanje značajnih datuma za njih izuzetno važni i da svemu ovome treba prilaziti planski i osmišljeno.

Nakon parastosa za 1.150 poginulih boraca 30. divizije i polaganja vijenaca, održano je svečano obraćanje posvećeno ovoj diviziji Vojske Republike Srpske, kao i obilazak spomen-sobe boraca Mrkonjić Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana