Nova stranica u istoriji bolnice u Bijeljini

Ljiljana Aleksić
Nova stranica u istoriji bolnice u Bijeljini

BIJELjINA - U bijeljinskoj bolnici "Sveti vračevi" juče je prvi put izvedena operacija karotidnih arterija čime je otvoreno novo poglavlje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Uvođenje nove metode liječenja u oblasti vaskularne hirurgije je veoma važan dan za ovu ustanovu, ali i pacijente. 

- Otvaramo vrata vaskularnoj hirurgiji. Ovo je nastavak dugogodišnje saradnje sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje - istakla je vršilac dužnosti direktora bolnice "Sveti vračevi " Milica Lovrić. 

Ona je dodala da će se saradnja nastaviti i dalje, a pacijenti iz Semberije i cijele regije više neće morati da odlaze u neke druge centre za pomoć.

- Ovdje će dobiti vrhunsku zdravstvenu uslugu - navela je Lovrićeva. 

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milovan Bojić pohvalio je želju rukovodstva bijeljinske bolnice za usvajanje novih znanja i izazova.

- Volja je stvar jakih. Došli su sa idejom i mi smo je odmah prihvatili. Sada slijedi obuka kadrova odnosno bijeljinskih lekara na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, sledi naša kontinuirana pažnja, briga, pomoć, edukacija, a imati to od strane jedne ustanove kao što je Institut Dedinje znači imati sve - rekao je Bojić.

Načelnik vaskularne hirurgije na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje Nenad Ilijevski, koji je zajedno sa timom stručnjaka izveo ovu operaciju rekao je da je veoma ponosan i da je ostvario svoj san. 

- Ja sam ovde došao među svoje koji su me dočekali sa osmesima, video sam mlade ljude, radost i želju za učenjem i nema većeg zadovoljstva za profesora bilo koje oblasti da može i ume to što zna da prenese drugima - rekao je Ilijevski. 

On kaže da je operacija koja je juče obavljena bila kompleksna jer se radilo o pacijentu koji je već operisao srce prije nekoliko godina, kome je srčani mišić zbog ranijih infarkta ozbiljno oštećen i koji je dosta pothranjen.

Da je uvođenje nove procedure u bijeljinskoj bolnici veoma značajno smatraju i u resornom ministarstvu.

- Ovu uslugu će moći da dobiju ne samo građani Semberije nego i prostora Birač, ali i mnogo dalje. Zahvaljujući eminentnim stručnjacima sa Instituta Dedinje usluga će biti kvalitetna i dostupna i to je ono na čemu Ministarstvo zdravlja kroz politiku unapređenja zdravstvenog sistema u Srpskoj sprovodi - navela je pomoćnica ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Ljiljana Ivančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana