Нова страница у историји болнице у Бијељини

Љиљана Алексић
Нова страница у историји болнице у Бијељини

БИЈЕЉИНА - У бијељинској болници "Свети врачеви" јуче је први пут изведена операција каротидних артерија чиме је отворено ново поглавље у овој здравственој установи.

Увођење нове методе лијечења у области васкуларне хирургије је веома важан дан за ову установу, али и пацијенте. 

- Отварамо врата васкуларној хирургији. Ово је наставак дугогодишње сарадње са Институтом за кардиоваскуларне болести Дедиње - истакла је вршилац дужности директора болнице "Свети врачеви " Милица Ловрић. 

Она је додала да ће се сарадња наставити и даље, а пацијенти из Семберије и цијеле регије више неће морати да одлазе у неке друге центре за помоћ.

- Овдје ће добити врхунску здравствену услугу - навела је Ловрићева. 

Директор Института за кардиоваскуларне болести Дедиње Милован Бојић похвалио је жељу руководства бијељинске болнице за усвајање нових знања и изазова.

- Воља је ствар јаких. Дошли су са идејом и ми смо је одмах прихватили. Сада слиједи обука кадрова односно бијељинских лекара на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње, следи наша континуирана пажња, брига, помоћ, едукација, а имати то од стране једне установе као што је Институт Дедиње значи имати све - рекао је Бојић.

Начелник васкуларне хирургије на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње Ненад Илијевски, који је заједно са тимом стручњака извео ову операцију рекао је да је веома поносан и да је остварио свој сан. 

- Ја сам овде дошао међу своје који су ме дочекали са осмесима, видео сам младе људе, радост и жељу за учењем и нема већег задовољства за професора било које области да може и уме то што зна да пренесе другима - рекао је Илијевски. 

Он каже да је операција која је јуче обављена била комплексна јер се радило о пацијенту који је већ оперисао срце прије неколико година, коме је срчани мишић због ранијих инфаркта озбиљно оштећен и који је доста потхрањен.

Да је увођење нове процедуре у бијељинској болници веома значајно сматрају и у ресорном министарству.

- Ову услугу ће моћи да добију не само грађани Семберије него и простора Бирач, али и много даље. Захваљујући еминентним стручњацима са Института Дедиње услуга ће бити квалитетна и доступна и то је оно на чему Министарство здравља кроз политику унапређења здравственог система у Српској спроводи - навела је помоћница министра здравља и социјалне заштите РС Љиљана Иванчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана