Natpis “Ja volim Srbac” uljepšao gradski trg

D. J.
Natpis “Ja volim Srbac” uljepšao gradski trg

SRBAC - Udruženje građana C.E.Z.A.R. iz Srpca postavilo je 3D natpis “Ja volim Srbac” ispred zgrade opštinske uprave, čime je uljepšan gradski trg i omogućena veća turistička prepoznatljivost ove opštine.

Izvršna direktorka udruženja Tanja Šnjegota kaže da je riječ o projektu “Volim Srbac”, koji je podržala Fondacija “Mozaik” kroz kampanju Omladinske banke BiH.

- Kandidovali smo onlajn kampanju “Volim Srbac” kako bismo promovisali našu lokalnu zajednicu. Odlučili smo se za 3D natpis, jer je to praksa i u velikim svjetskim gradovima. Prvobitna ideja je bila da izradimo više ovakvih natpisa, ali smo se ipak odlučili za jedan kako bi bio izrađen od što kvalitetnijeg materijala - rekla je Šnjegota i dodala da je vrijednost projekta iznosila 1.500 KM.

Ona je pozvala mlade da obiđu natpis, slikaju se i postave fotografije na društvene mreže, uz komentar “volimsrbac”.

- Kampanja ima za cilj da privuče ljude iz Srpca, kao i posjetioce iz regiona koji će se fotografisati pored ovog natpisa prilikom posjete našoj opštini. Uz malo uloženih sredstava možemo mnogo uticati na razvoj turizma - kazala je Šnjegota. Iz udruženja su uputili apel građanima da čuvaju natpis i ne dozvole nesavjesnim pojedincima da ga unište.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana