Натпис “Ја волим Србац” уљепшао градски трг

Д. Ј.
Натпис “Ја волим Србац” уљепшао градски трг

СРБАЦ - Удружење грађана Ц.Е.З.А.Р. из Српца поставило је 3Д натпис “Ја волим Србац” испред зграде општинске управе, чиме је уљепшан градски трг и омогућена већа туристичка препознатљивост ове општине.

Извршна директорка удружења Тања Шњегота каже да је ријеч о пројекту “Волим Србац”, који је подржала Фондација “Мозаик” кроз кампању Омладинске банке БиХ.

- Кандидовали смо онлајн кампању “Волим Србац” како бисмо промовисали нашу локалну заједницу. Одлучили смо се за 3Д натпис, јер је то пракса и у великим свјетским градовима. Првобитна идеја је била да израдимо више оваквих натписа, али смо се ипак одлучили за један како би био израђен од што квалитетнијег материјала - рекла је Шњегота и додала да је вриједност пројекта износила 1.500 КМ.

Она је позвала младе да обиђу натпис, сликају се и поставе фотографије на друштвене мреже, уз коментар “волимсрбац”.

- Кампања има за циљ да привуче људе из Српца, као и посјетиоце из региона који ће се фотографисати поред овог натписа приликом посјете нашој општини. Уз мало уложених средстава можемо много утицати на развој туризма - казала је Шњегота. Из удружења су упутили апел грађанима да чувају натпис и не дозволе несавјесним појединцима да га униште.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана