Mrkonjićani domaćini “Šest gradova - šest sportskih avantura”

Srna
Mrkonjićani domaćini “Šest gradova - šest sportskih avantura”

MRKONjIĆ GRAD - Mrkonjić Grad danas je domaćin za oko 100 djece iz lokalnih zajednica koje učestvuju u projektu “Šest gradova - šest sportskih avantura”.

U Mrkonjić Gradu borave djeca uzrasta od devet do 14 godina iz Banjaluke, Teslića, Novog Grada, Istočnog Sarajeva, Tuzle i grada domaćina, u okviru projekta, koji realizuje Udruženje građana “Srce Pegaza” i Škola sporta “Zvjezdica” iz Banjaluke u partnerstvu sa ovim lokalnim zajednicama.

Predsjednik banjalučkog Udruženja “Srce pegaza” Dragana Božić izjavila je Srni da je osnovni cilj projekta da djeca što više budu napolju jer su postala otuđena, zavisna od tehnologija, te da žele da ih što više uključe u sport.

“Zamislili smo da sa djecom organizujemo sportske igre i atletska takmičenja, gdje će oni osjetiti takmičarski duh, mada ih učimo i da su oni svi pobjednici. Važno je da timski rade, da se bore, uče”, istakla je Božićeva.

Ona je dodala da su do sada bili u Tesliću i da im je ovo drugi grad u kojem se druže.

“Naredni je Sarajevo, trudimo se da u svakom gradu imaju različite aktivnosti, a cilj je i da obiđu sve vjerske i kulturne objekte ovih gradova. Finalno druženje, kad se i završava projekat, biće 25. septembra u Banjaluci”, najavila je Božićeva.

Koordinator projekta iz Mrkonjić Grada Đurđica Šolak rekla je da su se, kao domaćini, potrudili da za djecu osmisle dvodnevni program sa različitim sadržajima, da posjete kulturno-istorijske znamenitosti opštine, kao i izletište Zelenkovac, gdje će biti organizovane igre u prirodi, a učiće i o zdravoj ishrani.

“Naša opština je poznata po turističkim potencijalima, pa smo se opredijelili da danas djeca idu na izletište Zelenkovac, gdje će se družiti u prirodi i upoznati sa ljekovitim biljem i gljivama”, navela je Šolakova.

Ona je dodala da će za djecu večeras u sportskoj dvorani biti organizovana i sportska takmičenja, a od 17.30 časova prisustvovaće otvaranju Muzeja sporta.

Na stadionu “Luke dva” sutra će za njih biti organizovana atletska trka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana