Мркоњићани домаћини “Шест градова - шест спортских авантура”

Срна
Мркоњићани домаћини “Шест градова - шест спортских авантура”

МРКОЊИЋ ГРАД - Мркоњић Град данас је домаћин за око 100 дјеце из локалних заједница које учествују у пројекту “Шест градова - шест спортских авантура”.

У Мркоњић Граду бораве дјеца узраста од девет до 14 година из Бањалуке, Теслића, Новог Града, Источног Сарајева, Тузле и града домаћина, у оквиру пројекта, који реализује Удружење грађана “Срце Пегаза” и Школа спорта “Звјездица” из Бањалуке у партнерству са овим локалним заједницама.

Предсједник бањалучког Удружења “Срце пегаза” Драгана Божић изјавила је Срни да је основни циљ пројекта да дјеца што више буду напољу јер су постала отуђена, зависна од технологија, те да желе да их што више укључе у спорт.

“Замислили смо да са дјецом организујемо спортске игре и атлетска такмичења, гдје ће они осјетити такмичарски дух, мада их учимо и да су они сви побједници. Важно је да тимски раде, да се боре, уче”, истакла је Божићева.

Она је додала да су до сада били у Теслићу и да им је ово други град у којем се друже.

“Наредни је Сарајево, трудимо се да у сваком граду имају различите активности, а циљ је и да обиђу све вјерске и културне објекте ових градова. Финално дружење, кад се и завршава пројекат, биће 25. септембра у Бањалуци”, најавила је Божићева.

Координатор пројекта из Мркоњић Града Ђурђица Шолак рекла је да су се, као домаћини, потрудили да за дјецу осмисле дводневни програм са различитим садржајима, да посјете културно-историјске знаменитости општине, као и излетиште Зеленковац, гдје ће бити организоване игре у природи, а учиће и о здравој исхрани.

“Наша општина је позната по туристичким потенцијалима, па смо се опредијелили да данас дјеца иду на излетиште Зеленковац, гдје ће се дружити у природи и упознати са љековитим биљем и гљивама”, навела је Шолакова.

Она је додала да ће за дјецу вечерас у спортској дворани бити организована и спортска такмичења, а од 17.30 часова присуствоваће отварању Музеја спорта.

На стадиону “Луке два” сутра ће за њих бити организована атлетска трка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана