Mrkonjić Grad: Finansijske olakšice za porodice sa troje i više djece

Srna
Mrkonjić Grad: Finansijske olakšice za porodice sa troje i više djece

MRKONjIĆ GRAD - Opština Mrkonjić Grad realizovaće, u saradnji sa lokalnim poslovnim subjektima, projekat "Moja porodica tri plus" s ciljem finansijskih olakšice porodicama sa troje i više djece, rekla je načelnik opštine Divna Aničić nakon današnje prezentacije projekta.


Ona je naglasila da je cilj ovih aktivnosti da višečlane porodice ostvare popust prilikom plaćanja zdravstvenih usluga ili robe u prodajnim objektima hrane, obuće, odjeće i slično.

"Na ovaj način želimo da olakšamo tim porodicama, ali ništa ne možemo bez podrške privrednih subjekata sa kojima ćemo uskoro organizovati sastanak i o tome detaljnije razgovarati", rekla je Aničićeva novinarima.

Ona je dodala da je projekat danas prezentovan direktorima i pedagozima osnovnih i srednjih škola kako bi i njih upoznali o prvim konkretnijim koracima u vezi sa pronatalitetnom politikom.

Aničićeva je pozvala sugrađanke koje imaju troje i više djece da do kraja februara Opštinskoj upravi podnesu zahtjev za ostvarivanje kartice "cijena minus sa tri plus" putem koje će ostvariti finansijske olakšice i popuste prilikom plaćanja robe ili usluga.

Direktor Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" Suzana Milić kaže da u ovoj školi ima 157 učenika iz porodica sa troje i više djece.

"Pokušaćemo da obavijestimo sve roditelje o projektu `Moja porodica tri plus` kako bi se registrovali i da bi što prije počela realizacija projekta", navela je Milićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana