Мркоњић Град: Финансијске олакшице за породице са троје и више дјеце

Srna
Мркоњић Град: Финансијске олакшице за породице са троје и више дјеце

МРКОЊИЋ ГРАД - Општина Мркоњић Град реализоваће, у сарадњи са локалним пословним субјектима, пројекат "Моја породица три плус" с циљем финансијских олакшице породицама са троје и више дјеце, рекла је начелник општине Дивна Аничић након данашње презентације пројекта.


Она је нагласила да је циљ ових активности да вишечлане породице остваре попуст приликом плаћања здравствених услуга или робе у продајним објектима хране, обуће, одјеће и слично.

"На овај начин желимо да олакшамо тим породицама, али ништа не можемо без подршке привредних субјеката са којима ћемо ускоро организовати састанак и о томе детаљније разговарати", рекла је Аничићева новинарима.

Она је додала да је пројекат данас презентован директорима и педагозима основних и средњих школа како би и њих упознали о првим конкретнијим корацима у вези са пронаталитетном политиком.

Аничићева је позвала суграђанке које имају троје и више дјеце да до краја фебруара Општинској управи поднесу захтјев за остваривање картице "цијена минус са три плус" путем које ће остварити финансијске олакшице и попусте приликом плаћања робе или услуга.

Директор Основне школе "Иван Горан Ковачић" Сузана Милић каже да у овој школи има 157 ученика из породица са троје и више дјеце.

"Покушаћемо да обавијестимо све родитеље о пројекту `Моја породица три плус` како би се регистровали и да би што прије почела реализација пројекта", навела је Милићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана