Milica ujedinila humaniste

Snežana Tasić
Milica ujedinila humaniste

PRIJEDOR - Milica Jeličić iz Ljeskara kod Prijedora sa samo tri godine bije svoju najveću životnu bitku, a da bi pobijedila opaku bolest i nastavila bezbrižno djetinjstvo, pokrenuta je akcija, koja je u njenom gradu, ali i šire, probudila humanost svih generacija.

Ovoj hrabroj djevojčici je u decembru prošle godine dijagnostikovan tumor koštane srži, koji je u međuvremenu metastazirao na kosti.
Njena tetka Biljana Topić potvrdila je da je u humanitarnoj akciji do sada prikupljeno oko 160.000 KM.

- Milica je primila i osmu terapiju i trenutno se nalazi u Prijedoru, gdje joj redovno kontrolišu krvnu sliku i gdje čeka pregled skenerom, koji bi trebalo da bude 21. novembra u Beogradu - ispričala je Topićeva za "Glas Srpske".

Dodala je da je ova djevojčica vedro i nasmijano dijete, koja nema bolove i za koju niko ne bi rekao da je tako teško bolesna.

- Ako skener i nalazi pokažu da su se metastaze na kostima povukle, bilo bi moguće početi pripreme za transplantaciju koštane srži - istakla je ona. Dodala je da se sredstva u humanitarnoj akciji prikupljaju za imunoterapije u Đenovi, koje koštaju 200.000 evra.

- Dok čekamo pozitivan ishod svih ovih aktivnosti, porodica je prinuđena da obezbijedi sredstva za te terapije, jer se ona ne mogu prikupiti preko noći - kazala je Topićeva i istakla da je porodica zahvalna mnogobrojnim udruženjima, preduzećima, ustanovama i pojedincima koji su učestvovali u humanitarnim akcijama i pomažu ovoj porodici da prebrodi najteže dane.

Tim povodom nedavno je održan i humanitarni koncert orkestra harmonika "Skaj glori" iz Prijedora, a za 21. novembar zakazan je i humanitarni koncert mladih muzičkih bendova u "Vili Dragojević". Takođe, Prijedorčani mogu u kutiju za prikupljanje priloga u gotovo svakom trgovinskom ili ugostiteljskom objektu ostaviti svoj prilog za pomoć Milici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana