Милица ујединила хуманисте

Снежана Тасић
Милица ујединила хуманисте

ПРИЈЕДОР - Милица Јеличић из Љескара код Приједора са само три године бије своју највећу животну битку, а да би побиједила опаку болест и наставила безбрижно дјетињство, покренута је акција, која је у њеном граду, али и шире, пробудила хуманост свих генерација.

Овој храброј дјевојчици је у децембру прошле године дијагностикован тумор коштане сржи, који је у међувремену метастазирао на кости.
Њена тетка Биљана Топић потврдила је да је у хуманитарној акцији до сада прикупљено око 160.000 КМ.

- Милица је примила и осму терапију и тренутно се налази у Приједору, гдје јој редовно контролишу крвну слику и гдје чека преглед скенером, који би требало да буде 21. новембра у Београду - испричала је Топићева за "Глас Српске".

Додала је да је ова дјевојчица ведро и насмијано дијете, која нема болове и за коју нико не би рекао да је тако тешко болесна.

- Ако скенер и налази покажу да су се метастазе на костима повукле, било би могуће почети припреме за трансплантацију коштане сржи - истакла је она. Додала је да се средства у хуманитарној акцији прикупљају за имунотерапије у Ђенови, које коштају 200.000 евра.

- Док чекамо позитиван исход свих ових активности, породица је принуђена да обезбиједи средства за те терапије, јер се она не могу прикупити преко ноћи - казала је Топићева и истакла да је породица захвална многобројним удружењима, предузећима, установама и појединцима који су учествовали у хуманитарним акцијама и помажу овој породици да преброди најтеже дане.

Тим поводом недавно је одржан и хуманитарни концерт оркестра хармоника "Скај глори" из Приједора, а за 21. новембар заказан је и хуманитарни концерт младих музичких бендова у "Вили Драгојевић". Такође, Приједорчани могу у кутију за прикупљање прилога у готово сваком трговинском или угоститељском објекту оставити свој прилог за помоћ Милици. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана