Marija Tomić iz Lopara anđeoskim glasom osvojila srca Srpske

A. S.
Marija Tomić iz Lopara anđeoskim glasom osvojila srca Srpske

BANjALUKA - Pobjednica jedne od najvećih muzičkih manifestacija za djecu “Ritam Evrope” je Marija Tomić iz Lopara, koja je svojim glasom osvojila srca velikog broja građana Srpske i ovu malu sembersku opštinu na trenutak stavila u centar Evrope.

Fantastičan nastup i pobjeda izazvali su veliki broj pozitivnih reakcija građana Lopara, gdje je juče, zajedno sa načelnikom ove opštine Radom Savićem, organizovan doček za Tomićevu.

Da je mala Marija veliki ponos čitave opštine i Srpske prije takmičenja više puta je ponovio i sam Savić, a odmah po proglašenju pobjednika, on je putem društvenih mreža uputio čestitke, kojima su se pridružili brojni građani.

Ona je ovom pobjedom svom gradu donijela mjesto domaćina naredne godine, a svojoj ekipi odlazak u Ukrajinu, zemlju iz koje je interpretirala numeru.

Marija je pobijedila u konkurenciji svojih vršnjaka iz 14 gradova iz Republike Srpske, a u ovaj spektakularni događaj, koji je prvi put održan u RS uključili su se i predstavnici Švedske, Kipra, Slovačke, Srbije i Crne Gore.

Međunarodno muzičko takmičenje “Ritam Evrope” je najveće muzičko takmičenje za djecu i održava se već 11 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela, a pravo učešća na ovoj muzičkoj smotri imaju djeca i omladina od 12 do 20 godina. 

“Ritam Evrope” trebalo je da bude održan krajem maja u Istočnom Sarajevu, ali je odgođen zbog mjera zabrane okupljanja usljed epidemije virusa korona. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, spotovi takmičara su emitovani na Radio televiziji RS, a pobjednik je biran putem SMS glasova građana Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana