Марија Томић из Лопара анђеоским гласом освојила срца Српске

А. С.
Марија Томић из Лопара анђеоским гласом освојила срца Српске

БАЊАЛУКА - Побједница једне од највећих музичких манифестација за дјецу “Ритам Европе” је Марија Томић из Лопара, која је својим гласом освојила срца великог броја грађана Српске и ову малу семберску општину на тренутак ставила у центар Европе.

Фантастичан наступ и побједа изазвали су велики број позитивних реакција грађана Лопара, гдје је јуче, заједно са начелником ове општине Радом Савићем, организован дочек за Томићеву.

Да је мала Марија велики понос читаве општине и Српске прије такмичења више пута је поновио и сам Савић, а одмах по проглашењу побједника, он је путем друштвених мрежа упутио честитке, којима су се придружили бројни грађани.

Она је овом побједом свом граду донијела мјесто домаћина наредне године, а својој екипи одлазак у Украјину, земљу из које је интерпретирала нумеру.

Марија је побиједила у конкуренцији својих вршњака из 14 градова из Републике Српске, а у овај спектакуларни догађај, који је први пут одржан у РС укључили су се и представници Шведске, Кипра, Словачке, Србије и Црне Горе.

Међународно музичко такмичење “Ритам Европе” је највеће музичко такмичење за дјецу и одржава се већ 11 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела, а право учешћа на овој музичкој смотри имају дјеца и омладина од 12 до 20 година. 

“Ритам Европе” требало је да буде одржан крајем маја у Источном Сарајеву, али је одгођен због мјера забране окупљања усљед епидемије вируса корона. Због неповољне епидемиолошке ситуације, спотови такмичара су емитовани на Радио телевизији РС, а побједник је биран путем СМС гласова грађана Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана