Maksimović: Ne poštuju se epidemiološke mjere

GS
Maksimović: Ne poštuju se epidemiološke mjere

BIJELjINA - Vršilac dužnosti direktora bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović izvjestio je Štab za vanredne situacije u Bijeljini da se propisane mjere ne poštuju u obimu koji je neophodan za stavljanje epidemiološke situacije pod kontrolu.

Maksimović je o tome telefonom razgovarao i sa direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladom Đajićem, saopšteno je iz bijeljinske bolnice. 

On je pohvalio sve zdravstvene radnike na požrtvovanom i predanom radu u borbi protiv virusa korona i naglasio da će teret koji već mjesecima nosi ova profesija postati u jednom trenutku pretežak ukoliko cijela zajednica ne shvati ozbiljnost situacije. 

"Od odgovornosti svakog pojedinca zavisi funkcionisanje zdravstvenog sistema, jasan je stav svih zdravstvenih radnika", naglasio je Maksimović. 

U saopštenju Kriznog štaba bolnice navodi se da je od posljednjeg epidemiološkog izvještaja u Bijeljini devet pozitivnih na virus korona, što predstavlja i dalje visok procenat od broja testiranih, 20 odsto.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana