Максимовић: Не поштују се епидемиолошке мјере

ГС
Максимовић: Не поштују се епидемиолошке мјере

БИЈЕЉИНА - Вршилац дужности директора бијељинске Болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић извјестио је Штаб за ванредне ситуације у Бијељини да се прописане мјере не поштују у обиму који је неопходан за стављање епидемиолошке ситуације под контролу.

Максимовић је о томе телефоном разговарао и са директором Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владом Ђајићем, саопштено је из бијељинске болнице. 

Он је похвалио све здравствене раднике на пожртвованом и преданом раду у борби против вируса корона и нагласио да ће терет који већ мјесецима носи ова професија постати у једном тренутку претежак уколико цијела заједница не схвати озбиљност ситуације. 

"Од одговорности сваког појединца зависи функционисање здравственог система, јасан је став свих здравствених радника", нагласио је Максимовић. 

У саопштењу Кризног штаба болнице наводи се да је од посљедњег епидемиолошког извјештаја у Бијељини девет позитивних на вирус корона, што представља и даље висок проценат од броја тестираних, 20 одсто.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана