Kostajnica: Opremanje karantina u prostorijama FK "Partizan"

Srna
Kostajnica: Opremanje karantina u prostorijama FK "Partizan"

KOSTAJNICA - U Kostajnici je počelo opremanje prostorija Fudbalskog kluba "Partizan" koja će služiti kao karantin za lica sa područja ove opštine koja će iz inostranstva ući na graničnom prelazu u Gradišci, a nisu zaražena virusom korona, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

"Zaraženi Kostajničani koji dođu iz inostranstva biće smješteni u Studentski centar u Banjaluci", naveo je Pašić.

On je dodao da je opštinski Štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici formirao tim za upravljanje i nadzor nad karantinom koji čine predstavnici komunalnog preduzeća, poslovnice "Elektrodistribucije", opštinske organizacije Crvenog krsta, Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Doma zdravlja i Policijske stanice Kostajnica.

Na čelu tima je Goran Rabat, koji je rekao da će karantinske prostorije u FK “Partizan” biti spremne za dan ili dva, a smještajni kapacitet je desetak kreveta uz mogućnost proširenja.

Štab za vanredne situacije na današnjem sastanku utvrdio je i da na području opštine Kostajnica nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona.

U kućnoj izolaciji i pod nadzorom se nalaze 62 lica, a 16 lica je izašlo iz kućnog karantina. Štab je donio odluku i da večeras od 20.00 časova ponovo bude izvršena dezinfekcija ulica i javnih površina.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana