Костајница: Опремање карантина у просторијама ФК "Партизан"

Срна
Костајница: Опремање карантина у просторијама ФК "Партизан"

КОСТАЈНИЦА - У Костајници је почело опремање просторија Фудбалског клуба "Партизан" која ће служити као карантин за лица са подручја ове општине која ће из иностранства ући на граничном прелазу у Градишци, а нису заражена вирусом корона, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

"Заражени Костајничани који дођу из иностранства биће смјештени у Студентски центар у Бањалуци", навео је Пашић.

Он је додао да је општински Штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници формирао тим за управљање и надзор над карантином који чине представници комуналног предузећа, пословнице "Електродистрибуције", општинске организације Црвеног крста, Добровољног ватрогасног друштва, Дома здравља и Полицијске станице Костајница.

На челу тима је Горан Рабат, који је рекао да ће карантинске просторије у ФК “Партизан” бити спремне за дан или два, а смјештајни капацитет је десетак кревета уз могућност проширења.

Штаб за ванредне ситуације на данашњем састанку утврдио је и да на подручју општине Костајница нема потврђених случајева заразе вирусом корона.

У кућној изолацији и под надзором се налазе 62 лица, а 16 лица је изашло из кућног карантина. Штаб је донио одлуку и да вечерас од 20.00 часова поново буде извршена дезинфекција улица и јавних површина.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана