Javni poziv u Srpcu: Plastenici za još 20 porodica

Srna
Javni poziv u Srpcu: Plastenici za još 20 porodica

SRBAC - Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević raspisao je javni poziv za dodjelu 20 plastenika od 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom u sklopu projekta koji se realizuje sa humanitarnom organizacijom M-AID.

Pravo učešća imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mladi, a prednost će imati nezaposleni ili oni čija su primanja minimalna.

- Potrebno je da korisnik ili član domaćinstva posjeduju zemljište na kojem će biti organizovana plastenička proizvodnja ili da imaju zemljište zakupljeno ili ustupljeno na korišćenje - rekao je Dragosavljević.

Korisnik će imati obavezu da sufinansira 20 odsto vlastitog učešća od nabavne cijene plastenika sa pratećom opremom, što iznosi oko 575,20 KM, a Opštinska uprava i M-AID će obezbijediti po 40 odsto.

- Uslov je, takođe, da oni koji apliciraju nisu u posljednjih pet godina ostvarili pravo na donaciju, dodjelu ili sufinansiranje nabavke plastenika od opštine, ministarstva, humanitarnih i drugih organizacija, što se odnosi i na članove zajedničkog domaćinstva. Takođe, ne smiju posjedovati plastenike čija je ukupna površina veća od 100 metara kvadratnih - rekao je Dragosavljević.

Izbor korisnika izvršiće se na osnovu brojnih kriterijuma od strane komisije, koju čine dva predstavnika opštine Srbac i jedan predstavnik organizacije M-AID, a rang-lista kandidata biće objavljena na oglasnoj tabli Opštinske uprave i internet stranici opštine Srbac.

- Oni koji budu izabrani moraće prisustvovati i dvodnevnoj edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje - dodao je Dragosavljević.

Javni poziv je otvoren do 23. avgusta, a dodatne informacije mogu se dobiti u Odjeljenju za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Srbac ili na broj telefona 051/740-001, lokal 130, svakog radnog dana od sedam do 15 časova.

Opštinska uprava Srbac nedavno je dodijelila 55 plastenika sa sistemom za navodnjavanje i sadnim materijalom u sklopu projekta koji je realizovan sa Investiciono-razvojnom bankom RS, a u posljednjih godinu i po dana kroz razne projekte uručeno je više od 150 plastenika.

D. J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana