Јавни позив у Српцу: Пластеници за још 20 породица

Срна
Јавни позив у Српцу: Пластеници за још 20 породица

СРБАЦ - Начелник Српца Млађан Драгосављевић расписао је јавни позив за додјелу 20 пластеника од 100 метара квадратних са додатном опремом у склопу пројекта који се реализује са хуманитарном организацијом М-АИД.

Право учешћа имају социјално и материјално угрожене особе и млади, а предност ће имати незапослени или они чија су примања минимална.

- Потребно је да корисник или члан домаћинства посједују земљиште на којем ће бити организована пластеничка производња или да имају земљиште закупљено или уступљено на коришћење - рекао је Драгосављевић.

Корисник ће имати обавезу да суфинансира 20 одсто властитог учешћа од набавне цијене пластеника са пратећом опремом, што износи око 575,20 КМ, а Општинска управа и М-АИД ће обезбиједити по 40 одсто.

- Услов је, такође, да они који аплицирају нису у посљедњих пет година остварили право на донацију, додјелу или суфинансирање набавке пластеника од општине, министарства, хуманитарних и других организација, што се односи и на чланове заједничког домаћинства. Такође, не смију посједовати пластенике чија је укупна површина већа од 100 метара квадратних - рекао је Драгосављевић.

Избор корисника извршиће се на основу бројних критеријума од стране комисије, коју чине два представника општине Србац и један представник организације М-АИД, а ранг-листа кандидата биће објављена на огласној табли Општинске управе и интернет страници општине Србац.

- Они који буду изабрани мораће присуствовати и дводневној едукацији из области пластеничке производње - додао је Драгосављевић.

Јавни позив је отворен до 23. августа, а додатне информације могу се добити у Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац или на број телефона 051/740-001, локал 130, сваког радног дана од седам до 15 часова.

Општинска управа Србац недавно је додијелила 55 пластеника са системом за наводњавање и садним материјалом у склопу пројекта који је реализован са Инвестиционо-развојном банком РС, а у посљедњих годину и по дана кроз разне пројекте уручено је више од 150 пластеника.

Д. Ј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана