Izgradnja ski-centra Igrište donijeće poslove za više od 2.000 ljudi

Tanjug
Izgradnja ski-centra Igrište donijeće poslove za više od 2.000 ljudi

VLASENICA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković, načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, predsednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić obišli su danas radove na lokalitetu ski centra Igrišta.

-Radovi na planini Javor u opštini Vlasenica počeli su prije nešto više od mjesec a u toku današnjeg sastanka definisana je i trasa njegove gasifikacije - saopšteno je iz olimijskog centra Jahorina.

Direktor Centra Dejan Ljevnaić je rekao da se „krećemo od nule i da postoji velika šansa da se izgradi najbolji i najmoderniji ski centar u širem regionu“.

-Ski staze gradimo po FIS standardima sa ciljem mogućnosti održavanja takimičenja u skijanju na najvećem svjetskom rangu, velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma u Tuzli. Izgradnjom ski centra Igrišta ćemo napraviti novu dimenziju u razvoju skijaškog sporta i omogućiti lokalnom stanovništvu bolje uslove za život - naveo je Ljevnaić.

Istakao je da će kraj u kojem niče ski centar Igrišta imati brojne benefite od njegovog pokretanja, što se vidjelo i na primjeru Jahorine prethodnih godina.

Rekao je i da će Vlasenica i Han Pijesak dobiti nove investitore, nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane.

-Samo mi kao Olimpijski centar Jahorina ćemo u poslovnoj jedinici Igrišta zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mesta. Vlada Republike Srpske prepoznala je značaj, usvojila projekat, te obezbedila garanciju za izgradnju ovog ski centra. Veliku zahvalnost dugujem i srpskom članu predsjedništva Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve naše ideje - poručio je Ljevnaić.

U planu izgradnje na ski centru Igrišta su dve ski staze, žičara, sistem za osnježavanje koji će garantovati najmanje 120 snežnih dana, jezero za vještačko osnježavanje kapaciteta 30.000 kubnih metara, pokretne trake, tjubing staze i zabavni sadržaj u vidu mini zip lajna, kao i izgradnja parkinga i svih pratećih sadržaja neophodnih za fukcionisanje jednog ski centra.

-Ovo će biti ski centar idealan za dnevne i vikend turiste a svojim dobrim strateškim položajem će biti odlično mjesto za odmor i rekreaciju-  kaže se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana