Изградња ски-центра Игриште донијеће послове за више од 2.000 људи

Танјуг
Изградња ски-центра Игриште донијеће послове за више од 2.000 људи

ВЛАСЕНИЦА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић, начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, председник надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина Недељко Елек и директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић обишли су данас радове на локалитету ски центра Игришта.

-Радови на планини Јавор у општини Власеница почели су прије нешто више од мјесец а у току данашњег састанка дефинисана је и траса његове гасификације - саопштено је из олимијског центра Јахорина.

Директор Центра Дејан Љевнаић је рекао да се „крећемо од нуле и да постоји велика шанса да се изгради најбољи и најмодернији ски центар у ширем региону“.

-Ски стазе градимо по ФИС стандардима са циљем могућности одржавања такимичења у скијању на највећем свјетском рангу, велика предност је и стратешки добар положај и близина аеродрома у Тузли. Изградњом ски центра Игришта ћемо направити нову димензију у развоју скијашког спорта и омогућити локалном становништву боље услове за живот - навео је Љевнаић.

Истакао је да ће крај у којем ниче ски центар Игришта имати бројне бенефите од његовог покретања, што се видјело и на примјеру Јахорине претходних година.

Рекао је и да ће Власеница и Хан Пијесак добити нове инвеститоре, нова радна мјеста у хотелијерству, туризму и производњи домаће хране.

-Само ми као Олимпијски центар Јахорина ћемо у пословној јединици Игришта запослити најмање 100 људи, а индиректно ће од нашег рада зависити најмање 2.000 радних места. Влада Републике Српске препознала је значај, усвојила пројекат, те обезбедила гаранцију за изградњу овог ски центра. Велику захвалност дугујем и српском члану предсједништва Милораду Додику, који од самог почетка подржава све наше идеје - поручио је Љевнаић.

У плану изградње на ски центру Игришта су две ски стазе, жичара, систем за осњежавање који ће гарантовати најмање 120 снежних дана, језеро за вјештачко осњежавање капацитета 30.000 кубних метара, покретне траке, тјубинг стазе и забавни садржај у виду мини зип лајна, као и изградња паркинга и свих пратећих садржаја неопходних за фукционисање једног ски центра.

-Ово ће бити ски центар идеалан за дневне и викенд туристе а својим добрим стратешким положајем ће бити одлично мјесто за одмор и рекреацију-  каже се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана