Invalid Stevo Brkanac preživljava sa 100 KM mjesečno

A. J. R
Invalid Stevo Brkanac preživljava sa 100 KM mjesečno

Banjaluka - Koliko sudbina može biti teška na svojoj koži je osjetio invalid Stevo Brkanac (61) iz Žeravice kod Gradiške koji živi u trošnoj kući bez kupatila, električne energije i vode, ali, nažalost to nije njegova najveća briga.

On preživljava sa svega 100 KM mjesečno, što je nedovoljno za hranu, lijekove i režije. Život mu se pretvorio u pakao prije nekoliko godina kada je doživio moždani udar, i kada mu je desna ruka ostala paralisana zbog čega ne može da radi.

- Imam 20 maraka invalidske penzije i 80 KM socijalne pomoći. Prioritet su mi lijekovi, a za ostalo šta ostane - priča Brkanac kojem najteže pada to što ne može da radi.

Dok je bio zdrav zarađivao je obavljajući sezonske poslove.

- Izbjegao sam iz Pakraca, a kuću u kojoj stanujem već desetak godina ustupio mi je jedan human čovjek. Iako sam radio 14 godina u jednom preduzeću, Hrvatska odbija da mi isplaćuje penziju - žali se Brkanac, koji ima i dvanaestogodišnju kćerku, ali zbog nemaštine nije u mogućnosti da je izdržava.

Građani velikog srca koji su u mogućnosti da pomognu donacijama u vidu hrane, sredstava za higijenu, lijekova ili novca za priključivanje struje i vode mogu se obratiti banjalučkoj fondaciji "Humana Srpska", koja je pokrenula akciju za pomoć Stevi Brkancu.

- Pomoć možete predati u kancelariji fondacije u ulici Skrendera Kulenovića 61 ili u Žutim zgradama na Petrićevcu. Dostupni smo i na broj telefona 066/444-727 - rekli su u fondaciji i istakli da svi koji žele pomoći ovom čovjeku, novac mogu uplatiti na račun u NLB banci 5620998136875370 uz naznaku za Stevu Brkanca. Instrukcije za uplate iz inostranstva kao i donacije putem "pejpala" i platnih kartica možete pronaći na veb sajtu fondacije njnjnj.humanasrpska.org.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana