Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Srna
Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je Biseru Kovačević za sudiju Višeg privrednog suda u Banjaluci, a Miodraga Jovanovića za sudiju Osnovnog suda na Sokocu.

Borislav Čekić i Miroslav Kotur imenovani su na poziciju tužilaca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Za dodatnog sudiju Apelacionog suda Brčko distrikta imenovan je Vuk Lučić, saopšteno je iz VSTS-a.

Za predsjednika Opštinskog suda u Bihaću imenovan je Aladin Bajrić, dok su za sudije u ovoj pravosudnoj instituciji imenovani David Derajić i Milijan Vasić.

Munevera Ezić izabrana je za predsjednika Opštinskog suda u Bosanskoj Krupi, a Haris Beganović za sudiju Opštinskog suda u Velikoj Kladuši.

Visoki sudski i tužilački savjet juče je imenovao Nedima Kurbegovića na poziciju sudije Opštinskog suda u Mostaru, Fatimu Hajdarević za sudiju Opštinskog suda u Zenici, te Amelu Hadžić Terzić za sudiju Opštinskog suda u Cazinu.

Aleksandra Manojlović Trkulja imenovana je za sudiju Opštinskog suda u Srebreniku, Aida Šain za sudiju Opštinskog suda u Konjicu, a Damir Dautović za sudiju Opštinskog suda u Banovićima.

Za tužioce sarajevskog Kantonalnog tužilaštva imenovani su Nermin Keranović, Dragoslav Gluhović, Alma Džinović, Marko Močević, Iva Kurilić i Darko Martinčević.

Sulejman Selimović imenovan je za tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, Asima Huskić Kurjaković za tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, te Danko Rimac i Kristijana Ivanković za tužioce Kantonalnog tužilaštva Kantona 10. Za dodatnog sudiju Opštinskog suda u Lukavcu imenovan je Miroslav Đulabić.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupiće na dužnost 1. maja.

Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS je, između ostalog, uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata kandidata, te njihove stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri.

Iz Savjeta navode da pri imenovanju primjenjuju odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.  

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana