Именовани носиоци правосудних функција

Срна
Именовани носиоци правосудних функција

САРАЈЕВО - Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ именовао је Бисеру Ковачевић за судију Вишег привредног суда у Бањалуци, а Миодрага Јовановића за судију Основног суда на Сокоцу.

Борислав Чекић и Мирослав Котур именовани су на позицију тужилаца Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

За додатног судију Апелационог суда Брчко дистрикта именован је Вук Лучић, саопштено је из ВСТС-а.

За предсједника Општинског суда у Бихаћу именован је Аладин Бајрић, док су за судије у овој правосудној институцији именовани Давид Дерајић и Милијан Васић.

Муневера Езић изабрана је за предсједника Општинског суда у Босанској Крупи, а Харис Бегановић за судију Општинског суда у Великој Кладуши.

Високи судски и тужилачки савјет јуче је именовао Недима Курбеговића на позицију судије Општинског суда у Мостару, Фатиму Хајдаревић за судију Општинског суда у Зеници, те Амелу Хаџић Терзић за судију Општинског суда у Цазину.

Александра Манојловић Тркуља именована је за судију Општинског суда у Сребренику, Аида Шаин за судију Општинског суда у Коњицу, а Дамир Даутовић за судију Општинског суда у Бановићима.

За тужиоце сарајевског Кантоналног тужилаштва именовани су Нермин Керановић, Драгослав Глуховић, Алма Џиновић, Марко Мочевић, Ива Курилић и Дарко Мартинчевић.

Сулејман Селимовић именован је за тужиоца Кантоналног тужилаштва Средњобосанског кантона, Асима Хускић Курјаковић за тужиоца Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона, те Данко Римац и Кристијана Иванковић за тужиоце Кантоналног тужилаштва Кантона 10. За додатног судију Општинског суда у Лукавцу именован је Мирослав Ђулабић.

Новоименовани носиоци правосудних функција ступиће на дужност 1. маја.

При доношењу одлуке о именовању, ВСТС је, између осталог, узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата кандидата, те њихове стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери.

Из Савјета наводе да при именовању примјењују одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана