Ilić: Bespotrebno zaduženje emisijom obveznica

Srna
Foto: SRNA

BANjALUKA - Skupštinska većina u Banjaluci smatra da je zaduženje emisijom obveznica bespotrebno, jer grad ima visok suficit iz koga se mogu finansirati predloženi projekti, izjavio je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.

Ilić je istakao da nisu protiv predloženih projekata, ali žele da oni budu finansirani putem rebalansa budžeta. "Cijenimo ovaj suficit, koji je nikad veći i čemu su doprinijela i prethodna administracija i mnoge druge institucije.

Smatramo da se u tih 17 miliona KM suficita može naći novca i za ove projekte", rekao je Ilić novinarima u pauzi sjednice gradskog parlamenta. Ilić je rekao da su odbornici na zasjedanju prošli nekoliko tačaka dnevnog reda, među kojima i prijedlog zaduženja grada. On je rekao da će glasanju o tačkama dnevnog reda i Nacrtu rebalansa budžeta za ovu godinu prethoditi konsultacije.

"Većina šefova klubova je tražila da to glasanje bude na kraju zasjedanja Skupštine, a ja se nadam da je to danas. Zaista bih volio da se to završi danas", rekao je Ilić.

Predsjednik Skupštine je rekao da su se manje više svi odbornici pridržavali odredbe da nose maske radi zaštite od virusa korona, nakon što je to zatražila odbornik Nevena Todorović, koja je i direktor Doma zdravlja. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da skupštinska većina "odbijanjem da se grad zaduži odbija realizaciju mnogobrojnih bitnih projekata".

On navodi da je sredstvima iz emisije obveznica u iznosu od šest miliona KM predviđena modernizacija saobraćajnica u više gradskih naselja, izgradnja ambulante u Dragočaju i sportskog centra Lauš, za koji Srbija donira milion KM.  

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana