Илић: Беспотребно задужење емисијом обвезница

Срна
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА - Скупштинска већина у Бањалуци сматра да је задужење емисијом обвезница беспотребно, јер град има висок суфицит из кога се могу финансирати предложени пројекти, изјавио је предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић.

Илић је истакао да нису против предложених пројеката, али желе да они буду финансирани путем ребаланса буџета. "Цијенимо овај суфицит, који је никад већи и чему су допринијела и претходна администрација и многе друге институције.

Сматрамо да се у тих 17 милиона КМ суфицита може наћи новца и за ове пројекте", рекао је Илић новинарима у паузи сједнице градског парламента. Илић је рекао да су одборници на засједању прошли неколико тачака дневног реда, међу којима и приједлог задужења града. Он је рекао да ће гласању о тачкама дневног реда и Нацрту ребаланса буџета за ову годину претходити консултације.

"Већина шефова клубова је тражила да то гласање буде на крају засједања Скупштине, а ја се надам да је то данас. Заиста бих волио да се то заврши данас", рекао је Илић.

Предсједник Скупштине је рекао да су се мање више сви одборници придржавали одредбе да носе маске ради заштите од вируса корона, након што је то затражила одборник Невена Тодоровић, која је и директор Дома здравља. Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истакао је да скупштинска већина "одбијањем да се град задужи одбија реализацију многобројних битних пројеката".

Он наводи да је средствима из емисије обвезница у износу од шест милиона КМ предвиђена модернизација саобраћајница у више градских насеља, изградња амбуланте у Драгочају и спортског центра Лауш, за који Србија донира милион КМ.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана