Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pokrenula prvu akciju u Derventi: Cigla po cigla za topli dom Dragojevića

Milijana Latinović
Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pokrenula prvu akciju u Derventi: Cigla po cigla za topli dom Dragojevića

DERVENTA - Sedmočlana porodica Dragojević iz Dervente u kojoj, uz majku Željanu, u trošnoj baraci odrastaju tri kćeri i tri sina, ima samo želju da zimu dočekaju u toplom domu. Kako bi se ostvarili njihovi snovi, Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pokrenula je akciju simboličnog naziva “Poziv po poziv, ciglu po ciglu”.

Maleni Dragojevići odrastaju u izuzetno lošim uslovima, u objektu u derventskoj Željezničkoj ulici. Preživljavaju od socijalne pomoći.

Krov barake, koja je nekada služila za odmor mašinovođa i radnika, prokišnjava, zidovi su ispucali, a studen izbija iz svakog ugla objekta koji se teško može nazvati domom, ali Željana i njena djeca bolji nemaju.

Uprkos svim nedaćama koje ih pritišću, Ana-Marija, Danijela, Kristina, Željko i Kristijan u školi nižu uspjehe. Najmlađem, Dražanu, tek su dvije godine.

- Želimo da imamo svoje sobe - uglas su kazala djeca kada su plemeniti članovi organizacije “Srbi za Srbe” došli da ih obiđu. Njihova majka Željana kroz suze je ponavljala da samo želi da njenoj djeci bude toplo.

Generalni sekretar Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” Saša Vignjević rekao je za “Glas Srpske” da su ovu porodicu prvi put posjetili u septembru prošle godine, uvjerivši se da preživljavaju u uslovima nedostojnim čovjeka.

- Odlučili smo da zasučemo rukave i da ujedinjeni u plemenitoj misiji pokušamo izgraditi novu kuću za porodicu Dragojević. Dobili i smo podršku opštine Derventa kao i tamošnjeg Centra za socijalni rad - istakao je Vignjević.

Naglasio je da je ovo prva akcija koju realizuju u Derventi te da su im neophodni volonteri i pomoć svih stanovnika ove opštine.

- Izgovora više nemamo, dajmo se na posao. Porodica Dragojević mora dobiti novi dom - poručili su humanitarci iz organizacije “Srbi za Srbe”.

Broj

Saša Vignjević je rekao da svi koji žele da učestvuju u humanitarnoj akciji pozivom na broj 17763 mogu donirati dvije marke, a pozivi važe u svim mobilnim i fiksnim mrežama u BiH.

- Pomoći se može i uplatom novca na broj žiro računa: 5620128130024158 NLB banka, uz napomenu za porodicu Dragojević. Procijenjena vrijednost radova za izgradnju nove kuće je oko 70.000 KM - rekao je Vignjević.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana