Хуманитарна организација “Срби за Србе” покренула прву акцију у Дервенти: Циглa по циглa за топли дом Драгојевића

Милијана Латиновић
Хуманитарна организација “Срби за Србе” покренула прву акцију у Дервенти: Циглa по циглa за топли дом Драгојевића

ДЕРВЕНТА - Седмочлана породица Драгојевић из Дервенте у којој, уз мајку Жељану, у трошној бараци одрастају три кћери и три сина, има само жељу да зиму дочекају у топлом дому. Како би се остварили њихови снови, Хуманитарна организација “Срби за Србе” покренула је акцију симболичног назива “Позив по позив, циглу по циглу”.

Малени Драгојевићи одрастају у изузетно лошим условима, у објекту у дервентској Жељезничкој улици. Преживљавају од социјалне помоћи.

Кров бараке, која је некада служила за одмор машиновођа и радника, прокишњава, зидови су испуцали, а студен избија из сваког угла објекта који се тешко може назвати домом, али Жељана и њена дјеца бољи немају.

Упркос свим недаћама које их притишћу, Ана-Марија, Данијела, Кристина, Жељко и Кристијан у школи нижу успјехе. Најмлађем, Дражану, тек су двије године.

- Желимо да имамо своје собе - углас су казала дјеца када су племенити чланови организације “Срби за Србе” дошли да их обиђу. Њихова мајка Жељана кроз сузе је понављала да само жели да њеној дјеци буде топло.

Генерални секретар Хуманитарне организације “Срби за Србе” Саша Вигњевић рекао је за “Глас Српске” да су ову породицу први пут посјетили у септембру прошле године, увјеривши се да преживљавају у условима недостојним човјека.

- Одлучили смо да засучемо рукаве и да уједињени у племенитој мисији покушамо изградити нову кућу за породицу Драгојевић. Добили и смо подршку општине Дервента као и тамошњег Центра за социјални рад - истакао је Вигњевић.

Нагласио је да је ово прва акција коју реализују у Дервенти те да су им неопходни волонтери и помоћ свих становника ове општине.

- Изговора више немамо, дајмо се на посао. Породица Драгојевић мора добити нови дом - поручили су хуманитарци из организације “Срби за Србе”.

Број

Саша Вигњевић је рекао да сви који желе да учествују у хуманитарној акцији позивом на број 17763 могу донирати двије марке, а позиви важе у свим мобилним и фиксним мрежама у БиХ.

- Помоћи се може и уплатом новца на број жиро рачуна: 5620128130024158 НЛБ банка, уз напомену за породицу Драгојевић. Процијењена вриједност радова за изградњу нове куће је око 70.000 КМ - рекао је Вигњевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана