Humanitarna modna revija za Roditeljsku kuću "Iskra"

Srna
Humanitarna modna revija za Roditeljsku kuću "Iskra"

TESLIĆ- Trinaestoro Teslićana, koji su dobili bitku sa različitim oblicima karcinoma, organizovalo je večeras humanitarnu modnu reviju i sva sredstva od dobrovoljnih priloga dostaviće Roditeljskoj kući "Iskra" u Banjaluci, u koju su privremeno smještena djeca oboljela od ove opake bolesti.

Organizatori humane akcije "U novom životu srcem za `Iskru`" u okviru ovog događaja sa sugrađanima dijele svoje životne priče o borbi sa karcinomom.

Kao neko ko se uspješno oporavio od operacije tumora kostiju Teslićanin Predrag Dević, koji je i član banjalučkog Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra", rekao je novinarima da su svi zajedno srcem uz ovo udruženje i bolesnu djecu, a sugrađanima ukazao na značaj preventivnih zdravstvenih pregleda.

-Ovdje smo da damo podršku i svima onima koji se trenutno bore sa ovom opakom bolešću, da im kažemo da vrijedi da se bore, da život poslije postoji, da moraju biti hrabri i da vjeruju - izjavio je Dević, čija se majka izborila sa karcinomom štitne žlijezde.

Snježana Petrović, koja se izborila sa karcinomom debelog crijeva, kaže da je neopisiv osjećaj drugome podijeliti svoju životnu priču i vlastitim iskustvom biti podrška da se psihički uhvati u koštac sa oboljenjem.

-Jako je važno da ste u tim momentima okruženi pozitivnim ljudima - izjavila je Petrovićeva, koja je tokom liječenja najtraumatičnije doživljavala gubitak kose.

Danica Diamant Nikolić, koja se izborila sa karcinom dojke, ukazala je na značaj redovnih ljekarskih i samopregleda, a onima kojima je utvrđeno to oboljenje poručila da vjeruju u sebe i ozdravljenje.

Dvanaestogodišnja Ana Vaselić, kojoj je karcinom bubrega utvrđen kada je imala tri godine, kaže da joj je u borbi značila podrška roditelja i rodbine, kao i drugih korisnika "Iskre".

Današnju manifestaciju u Gradskom parku pozdravio je načelnik opštine Teslić Milan Milićević, koji je ukazao na značaj podrške licima sa malignim oboljenjima čije liječenje je dugotrajno, te psihofizički i materijalno iscrpljujuće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana