Хуманитарна модна ревија за Родитељску кућу "Искра"

Срна
Хуманитарна модна ревија за Родитељску кућу "Искра"

ТЕСЛИЋ- Тринаесторо Теслићана, који су добили битку са различитим облицима карцинома, организовало је вечерас хуманитарну модну ревију и сва средства од добровољних прилога доставиће Родитељској кући "Искра" у Бањалуци, у коју су привремено смјештена дјеца обољела од ове опаке болести.

Организатори хумане акције "У новом животу срцем за `Искру`" у оквиру овог догађаја са суграђанима дијеле своје животне приче о борби са карциномом.

Као неко ко се успјешно опоравио од операције тумора костију Теслићанин Предраг Девић, који је и члан бањалучког Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра", рекао је новинарима да су сви заједно срцем уз ово удружење и болесну дјецу, а суграђанима указао на значај превентивних здравствених прегледа.

-Овдје смо да дамо подршку и свима онима који се тренутно боре са овом опаком болешћу, да им кажемо да вриједи да се боре, да живот послије постоји, да морају бити храбри и да вјерују - изјавио је Девић, чија се мајка изборила са карциномом штитне жлијезде.

Сњежана Петровић, која се изборила са карциномом дебелог цријева, каже да је неописив осјећај другоме подијелити своју животну причу и властитим искуством бити подршка да се психички ухвати у коштац са обољењем.

-Јако је важно да сте у тим моментима окружени позитивним људима - изјавила је Петровићева, која је током лијечења најтрауматичније доживљавала губитак косе.

Даница Диамант Николић, која се изборила са карцином дојке, указала је на значај редовних љекарских и самопрегледа, а онима којима је утврђено то обољење поручила да вјерују у себе и оздрављење.

Дванаестогодишња Ана Васелић, којој је карцином бубрега утврђен када је имала три године, каже да јој је у борби значила подршка родитеља и родбине, као и других корисника "Искре".

Данашњу манифестацију у Градском парку поздравио је начелник општине Теслић Милан Милићевић, који је указао на значај подршке лицима са малигним обољењима чије лијечење је дуготрајно, те психофизички и материјално исцрпљујуће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана