Humanisti iz Srpske i inostranstva ujedinjeni: Srđanova kuća dobija nove obrise

M. L.
Humanisti iz Srpske i inostranstva ujedinjeni: Srđanova kuća dobija nove obrise

PRNjAVOR - Kuća Srđana Daničića iz prnjavorskog sela Šarinci dobija nove obrise zahvaljujući humanistima širom Republike Srpske i inostranstva koji su se ujedinili u plemenitoj misiji da ovaj osmogodišnjak i njegova majka dobiju topli dom.

 Humanitarna akcija “Za Srđanovu kuću” pokrenuta je prije desetak dana na inicijativu Slaviše Maleševića, Prnjavorčanina koji živi i radi u Švajcarskoj. Za svega nekoliko dana telefoni organizatora usijali su se od poziva  humanista širom Srpske koji su donirali novac, a brojna preduzeća poklonila su materijal potreban za završetak kuće koju su Srđanova majka Branka i otac Željko započeli prije nekoliko godina.

Ovu malu porodicu život nikada nije mazio, a gubitak oca i supruga, koji je prije dvije godine poginuo u saobraćajnoj nesreći, najveća je muka koja ih je zadesila. Od tada traje Brankina borba da sina jedinca izvede na pravi put i omogući mu srećnije djetinjstvo.

Koordinator akcije Stefan Kostrešević kaže za “Glas Srpske” da su u toku radovi na prvom spratu kuće.

- Stavljene su pločice u dnevnom boravku i kuhinji, a počeli su i radovi u kupatilu. Do polovine ove sedmice to bi trebalo da bude završeno, a za koji dan stići će i unutrašnja vrata. Sutra planiramo skidanje postojećeg krova, u srijedu stiže materijal koji je obezbijedila opština Prnjavor i počeće zidanje i podizanje novog krova - ispričao je Kostrešević.

Dodao je da je odziv ljudi dobre volje bio izuzetan, te da će vjerovatno kada sve radove završe na računu ostati novca da se pomogne još nekoj ugroženoj porodici u Prnjavoru.

- Plan je da određenu sumu oročimo u banci da Srđan ima kada napuni 18 godina, te da ono što ostane iskoristimo da pomognemo još nekome - istakao je Kostrešević, zahvalivši svima koji su pomogli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana