Хуманисти из Српске и иностранства уједињени: Срђанова кућа добија нове обрисе

М. Л.
Хуманисти из Српске и иностранства уједињени: Срђанова кућа добија нове обрисе

ПРЊАВОР - Кућа Срђана Даничића из прњаворског села Шаринци добија нове обрисе захваљујући хуманистима широм Републике Српске и иностранства који су се ујединили у племенитој мисији да овај осмогодишњак и његова мајка добију топли дом.

 Хуманитарна акција “За Срђанову кућу” покренута је прије десетак дана на иницијативу Славише Малешевића, Прњаворчанина који живи и ради у Швајцарској. За свега неколико дана телефони организатора усијали су се од позива  хуманиста широм Српске који су донирали новац, а бројна предузећа поклонила су материјал потребан за завршетак куће коју су Срђанова мајка Бранка и отац Жељко започели прије неколико година.

Ову малу породицу живот никада није мазио, а губитак оца и супруга, који је прије двије године погинуо у саобраћајној несрећи, највећа је мука која их је задесила. Од тада траје Бранкина борба да сина јединца изведе на прави пут и омогући му срећније дјетињство.

Координатор акције Стефан Кострешевић каже за “Глас Српске” да су у току радови на првом спрату куће.

- Стављене су плочице у дневном боравку и кухињи, а почели су и радови у купатилу. До половине ове седмице то би требало да буде завршено, а за који дан стићи ће и унутрашња врата. Сутра планирамо скидање постојећег крова, у сриједу стиже материјал који је обезбиједила општина Прњавор и почеће зидање и подизање новог крова - испричао је Кострешевић.

Додао је да је одзив људи добре воље био изузетан, те да ће вјероватно када све радове заврше на рачуну остати новца да се помогне још некој угроженој породици у Прњавору.

- План је да одређену суму орочимо у банци да Срђан има када напуни 18 година, те да оно што остане искористимо да помогнемо још некоме - истакао је Кострешевић, захваливши свима који су помогли.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана