Gradiška: Usvojeni nacrti rebalansa budžeta za 2021. i budžeta za 2022. godinu

Srna
Gradiška: Usvojeni nacrti rebalansa budžeta za 2021. i budžeta za 2022. godinu

GRADIŠKA - Skupština grada Gradiška usvojila je danas nacrte rebalansa budžeta za 2021. i budžeta za 2022. godinu, u koji je uvršten grant Vlade Republike Srpske od 1.500.000 KM za realizaciju investicionih projekata.

Usvojen je Nacrta rebalansa budžeta za 2021. godinu od 37.200.000 KM i nacrta budžeta za 2022. godinu u iznosu od 33.100.000 KM, koji su upućeni u petnaestodnevnu javnu raspravu.

Odbornici su usvojili i Nacrt programa rada Skupštine za narednu godinu.

Gradonačelnik Zoran Adžić rekao je da je grant Vlada Srpske namijenjen za sufinansiranje sedam međunarodnih projekata koji su u fazi realizacije i čija je ukupna investiciona vrijednost veća od 6.000.000 KM.

Adžić je pojasnio da je ovim projektima bilo predviđeno učešće lokalne zajednice u visini iznosa dodijeljenog granta, te je zahvalio Vladi Srpske što je na ovaj način pomogla.

"Gradska uprava i Skupština grada su pokazali odgovornost jer smo na vrijeme pripremili nacrte, kako bi do kraja godine mogli da usvojimo i prijedloge rebalansa za tekuću i Budžeta grada za narednu godinu, te na taj način mogli nesmetano da funkcionišemo", rekao je Adžić nakon sjednice Skupštine.

On je naglasio da je Nacrtuom budžeta za narednu godinu uvršteno povećanje izdvajanja za Javnu predškolsku ustanovi "Lepa Radić" jer će početkom naredne godine otvaranjem novog vrtića doći do novog zapošljavanja radnika.

Povećana su i izdavanja za Kulturni centar Gradiška, u okviru kojeg sada djeluju i društveni domovi u Novoj Topoli, Vrbaškoj i Gornjim Podgradcima, gdje je na njihovom održavanju bilo potrebno zaposliti još tri radnika.

Odbornici su usvojili i nacrte planova utroška sredstava ostvarenih od naknade po osnovu korištenja šuma i šumskog zemljišta, korištenja sredstava ostvarenih od koncesione naknade, od poljoprivrednog zemljišta, te nacrte programa podrške poljoprivredi, ruralnom razvoju i preduzetništvu za narednu godinu.

Skupština je usvojila i nacrte programa zajedničke komunalne potrošnje, uređenja građevinskog zemljišta, tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva, tekućeg održavanja i rekonstrukcije hidromeliracionog sistema, kao i nacrte programa socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata i finansiranja sporta na području grada za 2022. godinu.

Skupština grada razriješila je dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Vesnu Gluvić Čelić, a za direktora je imenovala aktuelnog potpredsjednika gradskog parlamenta Sinišu Adžića, koji je predložen nakon završene konkursne procedure.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana