Градишка: Усвојени нацрти ребаланса буџета за 2021. и буџета за 2022. годину

Срна
Градишка: Усвојени нацрти ребаланса буџета за 2021. и буџета за 2022. годину

ГРАДИШКА - Скупштина града Градишка усвојила је данас нацрте ребаланса буџета за 2021. и буџета за 2022. годину, у који је уврштен грант Владе Републике Српске од 1.500.000 КМ за реализацију инвестиционих пројеката.

Усвојен је Нацрта ребаланса буџета за 2021. годину од 37.200.000 КМ и нацрта буџета за 2022. годину у износу од 33.100.000 КМ, који су упућени у петнаестодневну јавну расправу.

Одборници су усвојили и Нацрт програма рада Скупштине за наредну годину.

Градоначелник Зоран Аџић рекао је да је грант Влада Српске намијењен за суфинансирање седам међународних пројеката који су у фази реализације и чија је укупна инвестициона вриједност већа од 6.000.000 КМ.

Аџић је појаснио да је овим пројектима било предвиђено учешће локалне заједнице у висини износа додијељеног гранта, те је захвалио Влади Српске што је на овај начин помогла.

"Градска управа и Скупштина града су показали одговорност јер смо на вријеме припремили нацрте, како би до краја године могли да усвојимо и приједлоге ребаланса за текућу и Буџета града за наредну годину, те на тај начин могли несметано да функционишемо", рекао је Аџић након сједнице Скупштине.

Он је нагласио да је Нацртуом буџета за наредну годину уврштено повећање издвајања за Јавну предшколску установи "Лепа Радић" јер ће почетком наредне године отварањем новог вртића доћи до новог запошљавања радника.

Повећана су и издавања за Културни центар Градишка, у оквиру којег сада дјелују и друштвени домови у Новој Тополи, Врбашкој и Горњим Подградцима, гдје је на њиховом одржавању било потребно запослити још три радника.

Одборници су усвојили и нацрте планова утрошка средстава остварених од накнаде по основу кориштења шума и шумског земљишта, кориштења средстава остварених од концесионе накнаде, од пољопривредног земљишта, те нацрте програма подршке пољопривреди, руралном развоју и предузетништву за наредну годину.

Скупштина је усвојила и нацрте програма заједничке комуналне потрошње, уређења грађевинског земљишта, текућег одржавања и реконструкције локалних и некатегорисаних путева, текућег одржавања и реконструкције хидромелирационог система, као и нацрте програма социјалне заштите, борачко-инвалидске заштите и заштите цивилних жртава рата и финансирања спорта на подручју града за 2022. годину.

Скупштина града разријешила је досадашњег вршиоца дужности директора Дома здравља Весну Глувић Челић, а за директора је именовала актуелног потпредсједника градског парламента Синишу Аџића, који је предложен након завршене конкурсне процедуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана