Dom zdravlja u Milićima bogatiji za savremeno sanitetsko vozilo

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

MILIĆI - Dom zdravlja "Sveti Nikola" u Milićima zahvaljujući novom sanitetskom vozilu vrijednosti oko 92.000 KM, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske, omogućiće pacijentima kvalitetnije zdravstvene usluge, izjavila je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Tanja Sušić.

Sušićeva je istakla da je kolektiv Doma zdravlja zahvalan premijeru Radovanu Viškoviću, Vladi i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, što je početkom mjeseca jedno od 15 sanitetskih vozila donirano ovoj zdravstvenoj ustanovi, dodavši da bolji poklon na početku ove godine nisu mogli dobiti. "S obzirom na pandemiju virusa korona, broj potreba za transportom se povećava tako da će ovom donacijom biti olakšan rad zdravstvenim radnicima, a i poboljšani uslovi transporta pacijenata", rekla je Sušićeva.

Ona je navela da Dom zdravlja trenutno raspolaže sa dva sanitetska vozila, jednim kombijem za prevoz dijaliznih pacijenata i terenskim vozilom "lada niva" koje je u dosta lošem stanju i koje bi trebalo što prije zamijeniti novim. Dom zdravlja na kraju prošle godine imao je 5.662 registrovana pacijenta, raspoređenih u pet timova porodične medicine. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske 5. januara dodijelilo je ključeve 15 savremeno opremljenih sanitetskiih vozila, ukupne vrijednosti 1.601.955 KM, rukovodiocima zdravstvenih ustanova iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana