Дом здравља у Милићима богатији за савремено санитетско возило

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

МИЛИЋИ - Дом здравља "Свети Никола" у Милићима захваљујући новом санитетском возилу вриједности око 92.000 КМ, које је обезбиједила Влада Републике Српске, омогућиће пацијентима квалитетније здравствене услуге, изјавила је Срни директор ове здравствене установе Тања Сушић.

Сушићева је истакла да је колектив Дома здравља захвалан премијеру Радовану Вишковићу, Влади и Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске, што је почетком мјесеца једно од 15 санитетских возила донирано овој здравственој установи, додавши да бољи поклон на почетку ове године нису могли добити. "С обзиром на пандемију вируса корона, број потреба за транспортом се повећава тако да ће овом донацијом бити олакшан рад здравственим радницима, а и побољшани услови транспорта пацијената", рекла је Сушићева.

Она је навела да Дом здравља тренутно располаже са два санитетска возила, једним комбијем за превоз дијализних пацијената и теренским возилом "лада нива" које је у доста лошем стању и које би требало што прије замијенити новим. Дом здравља на крају прошле године имао је 5.662 регистрована пацијента, распоређених у пет тимова породичне медицине. Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске 5. јануара додијелило је кључеве 15 савремено опремљених санитетскиих возила, укупне вриједности 1.601.955 КМ, руководиоцима здравствених установа из Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана